3 mooiste gebouwen van Rotterdam

Rotterdam is een stad met heel veel moderne architectuur. Door het bombardement zijn er nog maar weinig originele gebouwen over en zijn er veel nieuwe gebouw voor in de plaats gekomen. In dit artikel lichten we wat mooie gebouwen uit en vertellen we wat ze zo uniek maken en waarom je ze ooit in het echt moet zien!

De van nelle fabriek

We beginnen met het mooiste gebouw van Rotterdam 2019. Daarnaast staat dit gebouw ook op de unesco erfgoed lijst. Op dit moment wordt het gebouw gebruikt door meerdere bedrijven als kantoor. Daarnaast worden er congressen en events gehouden. Ook is het mogelijk om als bezoeker een rondleiding te krijgen door het gebouw. Er worden dan alle ins en outs van het gebouw verteld!

Daarnaast is er ook een trui uitgebracht door het bedrijf ZeroTen City waarin het gebouw van inspiratie gebruikt is. Bekijk de trui hier.

Het gebouw is gebouwd tussen 1925 en 1931. Het gebouw werd in eerste instantie gebruikt als koffie-, thee- en tabaksfabriek. Dit is dan ook voor een groot gedeelte terug te zien bij een bezoek aan de fabriek. Het gebouw is ook uniek door de betonnen look met veel staal en glas.

De Rotterdam

Dit gebouw valt niet te missen als je over de Erasmusburg komt rijden. Het gebouw bestaat uit 3 gigantische torens en is te kenmerken door de opeengestapelde blokken. Het gebouw is relatief nieuw, de bouw is pas in 2009 begonnen. Het gebouw staat op de Wilhelminapier. Toch wel een stukje uit Rotterdam dat voor de opbouw van de stad heeft gezorgd. Hier kwamen de schepen uit Amerika aan en vertrokken vervolgens weer naar de verre United states.

Witte huis Een gebouw uit eind 19e eeuw en heeft als één van de weinige gebouw het bombardement in 1940 overleefd. Sterker nog, de kogelgaten kunnen nog steeds gespot worden in het gebouw! Op het platte dak van het gebouw is een uitkijkplek te vinden die te bereiken is per lift. Een leuk weetje over het gebouw; Door het heien is een naastgelegen gebouw ingestort.