Algemeen 

Dit is de betekenis accountmanager

Wil je graag accountmanager worden? Het is belangrijk om te weten wat deze functie precies inhoudt, welke werkzaamheden hierbij komen kijken en welke andere zaken je moet weten. Wat is de betekenis accountmanager? Wanneer je accountmanager bent, dan ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten binnen het bedrijf. Je denkt mee met klanten, investeert in je relatie met de klant en geeft hen advies. Er is veel vraag naar accountmanagers. Ze zijn belangrijk om klanten te binden en daarnaast speelt ook de verkoop van diensten en producten een belangrijke rol. Hier houd je je als accountmanager ook mee bezig.

Betekenis accountmanager werkzaamheden

Accountmanagers zijn werkzaam in heel veel verschillende sectoren en branches. Je kunt dus bij veel verschillende bedrijven aan de slag gaan. Je moet wel de juiste kwaliteiten hebben. Zo moet je goed zijn in relatiebeheer, maar moet je ook verstand hebben van verkoopplannen, het in kaart brengen van accounts en het verzamelen van product- en marktinformatie. Er zijn verschillende werkzaamheden die je als accountmanager moet uitvoeren. Je hebt een combinatiefunctie van relatiebeheer en sales. Hier komt een breed takenpakket bij kijken.

Wanneer je goed bent in netwerken en het onderhouden van contacten is de functie van accountmanager iets voor jou. Daarnaast is het ook belangrijk om zowel mondeling als schriftelijk goed te kunnen communiceren. Verder moet je altijd klantgericht zijn en in staat zijn om commerciële resultaten te behalen. Om aan de slag te kunnen als accountmanager moet je eerst de opleiding Administratief Medewerker volgen van 9 maanden. Vervolgens ga je aan de slag met de vervolgopleiding Accountmanager die circa 4 maanden duurt.

Related posts

Leave a Comment