matrasWonen 

Een matras van matras 120×200: de twijfelaar

Een matras kan je in vele maten kopen. Het meest gangbare eenpersoonsbed is 90 centimeter breed. Gaat het om tweepersoonsbedden? Dan begint het vaak bij 140 of 160 centimeter breed. Er bestaat echter ook nog een matras van 120×200. Dit noemen we een twijfelaar.

Wat is een twijfelaar?

Een twijfelaar is een bed dat groter is dan een eenpersoonsbed maar kleiner dan een tweepersoonsbed. Je kunt er heerlijk ruim in liggen in je eentje of lekker gezellig in slapen met zijn tweeën. De twijfelaar wordt op verschillende manieren ingezet.  Bijvoorbeeld voor erg kleine kamers waar niet echt de ruimte is voor een volledig tweepersoonsbed. De twijfelaar is dan een ideale oplossing. Maar ook voor mensen die juist alleen slapen en gewoon wat meer ruimte willen, is de twijfelaar een oplossing. De maat van 120 in de breedte wordt twijfelaar genoemd maar sommigen hebben het bij een breedte van 140 ook nog over een twijfelaar. Vroeger was dat de gangbare tweepersoons maat maar nu we veel grotere bedden hebben, is dit ook langzaam aan veranderd in een tussenmaat. 

matras

Toch ietsje groter

Wil je toch wat meer ruimte hebben? Een bred met een breedte van 140 is ook niet heel groot, maar toch iets groter als je er samen in wil liggen. Een twijfelaar kun je prima samen in slapen maar dan moet je niet te groot zijn. Het blijft namelijk een nogal smal en beperkt bed. Als je bijvoorbeeld alle twee nogal brede schouders hebt dan wordt het al lastiger.

Related posts