Ik zoek een oppas, waar op te letten?

Als ouder heb je natuurlijk graag hulp bij je kinderen. Ook jij hebt je rust nodig en dit is niet altijd mogelijk als ‘die kleine’ in de buurt is. Ook heb je samen even je tijd nodig. Een oppas is de oplossing. Maar goed, je vertrouwt jouw pareltje wel toe aan een jonger iemand. Iemand die je soms niet zo goed kent. Daarom hebben we in dit artikel even een opsomming gemaakt met wat tips! Niet gek om je van te voren eens goed in te lezen natuurlijk.

Laat de oppas een middagje proefdraaien!

Door de oppas een middagje te laten proefdraaien om op de kinderen te passen helpt je direct om een beeld te krijgen van de oppas. Op dat moment kun je zelf even thuiswerken of bijvoorbeeld boodschappen doen. Iets wat ook altijd wel lekker is om rustig zonder te kinderen te doen. Als je thuiskomt kun je hierna direct zien of de oppas de kinderen nog in het gareel heeft en kan je testen of er een klik is met de kids. Daarnaast kun je direct kijken of de oppas wat ervaring heeft en of ze goed kan zorgen voor de kinderen. Ook is op een nette manier grenzen trekken geen overbodige luxe. Er komt namelijk toch een moment dat de kinderen naar bed moeten. En we weten allemaal, dat wordt door de kleine monsters niet altijd gewaardeerd.

Spreek van tevoren af welke tijdstippen ideaal zijn voor de oppas!

Het is natuurlijk fijn om van te voren duidelijk te hebben wanneer de oppas kan. Je weet van jezelf ook vast wel wanneer je van plan een oppas in te huren. Denk aan de vrijdag of zaterdagavonden. Of eventueel op een andere doordeweekse avond wanneer je een vaste sportavond hebt bijvoorbeeld. Vergeet ook de Champions League avonden niet of tijdens een ander leuk sportevenement zoals de Olympische spelen of het EK / WK. Als je weet wanneer de oppas kan, kun je voor jezelf bepalen of dit ideaal is voor jullie oppas relatie.

Related posts