Na zonneschijn komt feestvreugde

De zomer is helaas weer voorbij. De dagen worden korter, het weer wordt kouder en de het is eerder donker. Na de zomer komt de herfst  en na de herfst komt de winter. Dit maakt de herfst de perfecte tijd om na te denken over de verschillende feestelijke momenten die de winter bevat. Hoewel de dagen minder warm worden verwarmt de gedachte van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw de meeste mensen wanneer ze aan deze heugelijke dagen denken. 

We beginnen de feestvreugde met Sinterklaas 

Hoewel Sinterklaas steeds vaker in een kwaad daglicht terecht komt vanwege de zwarte pieten discussie is Sinterklaas in eerste instantie een kinderfeest. Een feest waar kinder vreugde centraal hoort te staan. Laten we dit jaar als volwassen mensen onze onenigheden even vergeten en Sinterklaas weer laten zijn waar het voor bedoeld is. Een feest waar alle kinderen in Nederland een jaar naar uitkijken. Een feest waar de buurman die je verder amper spreekt keihard op de deur bonst om een zak met cadeautjes achter te laten. Een kinderfeest waar volwassen mensen zich verkleden als een oude man en een schoorsteenveger om kinderen van snoep en cadeautjes te voor zien. Een feest waar heel Nederland aan de buis geklusterd zit om de intocht van de goed heilig man te kunnen zien. Laten we terug gaan naar die situatie.

We sluiten af met Kerst en oud en nieuw

Uit onderzoek is gebleken dat Kerst de favoriete feestdag is van de gemiddelde Nederlander. Het feest staat voor samen komen met familie, voor warmte wanneer het buiten koud is, voor de Kerstman en zijn cadeau’s en voor het krijgen van een origineel kerstpakket van jouw baas. Begin je niet nu al te watertanden als je denkt aan het familie kerst diner met die heerlijke sparerib met spareribs marinade van tante Trui? Laten we hopen op een witte kerst dit jaar maar ook op een droog uiteinde van het jaar. Niks is mooier dan het jaar knallend afsluiten met vuurwerk omringt door mensen waar je van houdt en de dag erna brak een oliebol eten op de familie nieuwjaars receptie.