Algemeen 

Opleiding BHV Instructeur

Er zijn in Nederland slechts vier opleidingscentra door het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening) gecertificeerd om de opleiding tot BHV instructeur aan te bieden. Eén daarvan is G4S Training & Safety. Tijdens een opleiding BHV Instructeur leer je uiteraard alles over bedrijfshulpverlening. Daarnaast leer je ook vaardigheden op het gebied van lesgeven en presenteren. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is ook hoe je zelfvertrouwen geeft aan je cursisten. Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap van een BHV’er. Je moet immers koelbloedig optreden tijdens een calamiteit en niet gestresst of onzeker zijn.

Modules opleiding BHV instructeur

Er zijn verschillende modules voor de opleiding BHV instructeur. Het eerste onderdeel is Eerste Hulp, waarbij dieper ingegaan wordt op de verschillende aspecten van EHBO. Het tweede onderdeel is Brandbestrijding en Ontruiming. Dit onderdeel duurt 12 dagen inclusief examen. Een deel van de opleiding kan eventueel via e-learning worden gedaan. De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die al BHV’er zijn en enthousiast zijn om ook anderen te leren hoe op te treden bij een calamiteit.

Voorkennis opleiding BHV Instructeur

Als je van plan bent om de opleiding BHV instructeur te doen, moet je twee diploma’s hebben. Ten eerste is dat een gewoon BHV diploma. En daarnaast gaat het om het diploma Ploegleider BHV. Een Ploegleider BHV is degene die binnen een organisatie de leiding heeft over de verschillende bedrijfshulpverleners. De ploegleider zorgt ervoor dat de andere BHV’ers op tijd een herhalingscursus doen en zorgt er ook voor dat de middelen op orde zijn en regelmatig worden gecontroleerd.

Related posts

Leave a Comment