Tips 

Waar moet je rekening mee houden bij een uitvaart?

Je hoopt het liever niet mee te maken maar je ontkomt er niet aan: een uitvaart. Zeker wanneer COVID-19 nog heerst moet je aan nog meer zaken denken dan je voorheen voor ogen had. Maar met welke zaken moet je nu rekening houden op het moment dat er iemand overleden is? We vertellen het graag in onze blog, lees je mee?

Verzekeringen checken

Het is belangrijk dat je weet hoe iemand verzekerd is. Wanneer je al weet dat iemand niet lang te leven heeft worden er al bepaalde zaken vroegtijdig geregeld. Maar bij een vroege en/of onverwachte dood kan het een flinke uitdaging zijn alles op tijd te regelen. Een van de zaken die je moet controleren is of iemand verzekerd is voor zijn of haar uitvaart. Wat de vergoeding is zodat je weet tot hoeveel je zelf moet bijbetalen. Ook wanneer iemand met een vroege leeftijd is overleden moet je kijken hoe de opgebouwde pensioen wordt verdeeld. Zeker voor de achterblijvers kan een financiële injectie erg belangrijk zijn.

Rouwkaart sturen

Het versturen van een rouwkaart begint ook al te spelen vanaf het moment van het overlijden. Uiteraard wil je eerst op een fijne manier afscheid kunnen nemen maar vervolgens wil je wel alle mensen uitnodigen voor de begrafenis die aanstaande is. Hierdoor kan iedereen ook op tijd vrij krijgen om zelf afscheid te nemen van een familielid of vriend.

Bloemen

Wil je wel of geen rouwbloemen ontvangen? Wat voor soort bloemen wil je etaleren tijdens de uitvaart? Dit zijn zaken die je wel moet overdenken omdat het ook sfeerbepalend is. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen om een mooi rouwboeket op de kist te leggen. Hierdoor krijgt de overledenen een prettig afscheid waar hij of zij op had gehoopt. Kijk altijd even naar het budget dat je beschikbaar hebt.

Related posts