Algemeen 

Waarom hebben we fysiotherapie nodig?

De fysiotherapeut is er om mensen te helpen bij het behandelen van de mobiliteit en het welzijn van een patiënt te behouden, herstellen en zo optimaal als mogelijk te benutten. Door middel van fysieke revalidatie, blessurepreventie en fitness kan fysiotherapie helpen om levensveranderende ontwikkelingen toe te passen en kan het in sommige gevallen zelfs effectiever zijn dan het ondergaan van een operatie. De belangrijkste redenen voor fysiotherapie hebben we hier op een rijtje gezet.

Mobiliteit verbeteren

Wanneer iemand moeite heeft met bewegen, lopen of staan, dan kan fysiotherapie een goede uitkomst bieden. Zowel bij een actieve sporter als bij een bejaarde kan fysiotherapie bijdragen aan het versterken van de weefsels en de spieren. De fysiotherapeut kan je de benodigde advies geven om aan de slag te gaan met een persoonlijk zorgplan die afgestemd is op de genezing van je lichaam, om bijvoorbeeld weer beter te kunnen lopen. Op deze manier kan fysiotherapie ervoor zorgen dat iemand op ten duur weer volledig in staat is om een professionele sport te volgen of dagelijkse klusjes uit kan voeren rondom het huis.

Fysiotherapie helpt pijn te verwijderen of te verminderen

Wanneer je last hebt van een ondraaglijke pijn in je gewrichten, dan kunnen manuele therapietechnieken, zoals de mobilisatie van het zachte gewrichtsweefsel, helpen om de pijn te verminderen. Andere vormen van bekende behandeltechnieken zijn onder meer tapen, echografie of elektrische stimulatie. Deze technieken kunnen de bloedcirculatie verbeteren en een snellere genezing bevorderen. Hierdoor kan zelfs terugkerende pijn voorkomen worden.

Fysiotherapie voor het vermijden van een operatie

Fysiotherapie kan een uitstekend alternatief  zijn voor een kostbare operatie om de mobiliteit en functie van de gewrichten te herstellen. Dit komt omdat methodes rondom fysiotherapie kunnen helpen om getroffen weefsels te helpen genezen zonder dat er hechtingen benodigd zijn. Als er helaas niets anders opzit dan een operatie, dan kan fysiotherapie alsnog helpen voor het verzorgen van een sneller herstel.

Related posts

Leave a Comment