Geboorte 

Waarom verloskundigen de nieuwe helden zijn

Een zwangerschapsperiode kan voor zowel de zwangere vrouw als haar naaste omgeving een spannende tijd zijn. Er zijn zo veel dingen waar je rekening mee moet houden en wat je moet regelen. Het krijgen van een kindje is namelijk niet niks en vergt een hoop verantwoordelijkheid. Gelukkig bestaan er verloskundigen die deze zwangerschapsperiode een stuk makkelijker kunnen maken voor veel vrouwen. Veel mensen onderschatten het werk van een verloskundige. Daarom verdienen zij wat extra aandacht. In dit artikel lees je waarom verloskundigen de nieuwe helden zijn!

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige begeleid en helpt zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Zij zijn in principe verantwoordelijk voor de gezondheid van de aanstaande moeder en het kind. In het begin van de zwangerschap moet je met enige regelmaat op gesprek bij de verloskundige. Tijdens deze bezoeken controleert de verloskundige hoe de zwangerschap verloopt. Als er problemen zijn kan een verloskundige je doorverwijzen naar een arts in het ziekenhuis, zoals een gynaecoloog.

Tijdens en na bevalling

In principe loopt een bevalling vlekkeloos. Toch is een verloskundige er altijd bij om te kijken of het goed gaat en dat ze op tijd kunnen ingrijpen als er een speciale arts bij gehaald moet worden. Ook zal een verloskundige de zwangere vrouw begeleiden in het opvangen van weeën en technieken om te bevalling zo soepel mogelijk te laten gaan. Nadat het kind eenmaal geboren is, zal een verloskundige gedurende 8 dagen de gezondheid van de moeder en het kind in de gaten houden. Ze houden de groei en het voedingspatroon bij van de baby en controleren of alles goed gaat.

Overige werkzaamheden

Naast alle standaard werkzaamheden, heeft een verloskundige ook rollen als zorgverlener, coach en vertrouwenspersoon. Zij komen soms voor moeilijke uitdagingen te staan en daarom zijn verloskundigen Den Haag de nieuwe helden!

Related posts