Wat voor soort schakelmateriaal is er te koop?

Er zijn veel verschillende soorten schakelmateriaal te koop maar ook van verschillende merken. Vaak heb ieder merk zijn eigen kwaliteiten en in sommige gevallen kan je ook alleen het merk kiezen waar je jouw overige producten van hebt. We leggen je graag uit wat voor soorten schakelmateriaal er zijn.

Wisselschakelaar

De meest gebruikte en gangbare is toch wel de populaire wisselschakelaar. Tegenwoordig zie je toch wel een verandering in de schakelaars want met de wisselschakelaar kan je maar één lamp aan en uit zetten. Voor het aanleggen van deze schakelaar heb je een extra draad nodig.

Kruisschakelaar

We zien dat de kruisschakelaar steeds populairder wordt in huizen. Dat komt omdat het meer van deze tijd is om meerdere lampen te besturen. En dan hebben we het nog geen eens over de slimme lampen. Maar met de kruisschakelaar kan je meerdere lampen aan en uitzetten. Denk dan aan een lamp in de keuken en een in de woonkamer. Ideaal als je net thuiskomt en het ligt op deze twee plekken direct aan wilt zetten. Het is wel zo dat je beide lampen met een eigen knop aanzet.

Serieschakelaar

Als je meerdere lampen aan of uit wilt zetten met slechts één knop dan heb je een serieschakelaar nodig. Hierop kan je dus meerdere lampen aansluiten die tegelijk aangaan. Je kan ze dus niet afzonderlijk van elkaar aan of uit laten gaan. Het is net wat je prettig vind.

Waar kies je nu voor

Het is verstandig om goed na te denken wat voor jouw situatie ideaal is en welk merk ideaal voor jou is. We komen daar graag met een volgende blog bij je op terug. Wil je schakelmateriaal Jung kopen? Dan heb je topkwaliteit in huis. Je kan uiteraard ook gewoon voor het immens populaire Busch Jaeger kiezen.