Wonen 

Welk soort tuintegel is het beste?

Eigenlijk is het voor iedereen verschillend welk soort tuintegel het beste is. Het ligt er maar net aan wat jij mooi vindt en welke factoren je het belangrijkst vindt. In dit artikel leggen we meer uit over de factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een soort tuintegel.

Uitstraling

De uitstraling van tuintegels is enorm belangrijk. Houd je meer van een industriële look? Dan past beton beter bij je. Ga je toch liever voor een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor natuurstenen of keramische tuintegels.

Onderhoud

Qua onderhoud ben je het minste tijd kwijt aan keramische tuintegels. Deze tegels hebben een glazuurlaag, waardoor ze minder snel beschadigen en er geen vuil in kan trekken. Beton is zeer stevig en gaat niet snel kapot, maar het kan wel kleurverlies oplopen en er kunnen zich mossen en algen aan gaan hechten. Natuursteen beschadigt sneller en hier trekt ook sneller vuil in. Daarentegen zie je beschadigingen op natuursteen wel minder goed, omdat ze dezelfde kleur blijven hebben als de rest.

Related posts