Financieel 

Welke valkuilen ken jij met je maandelijkse kosten?

Heb je er wel eens aan gedacht om je kosten duidelijk inzichtelijk te maken? We merken zelf dat je op basis van een mooi overzicht van jouw maandelijkse kosten weet je precies wat waar naar toe gaat. Zo wordt voor jou hopelijk ook duidelijk in welke uitgaven je kan snijden en welke echt noodzakelijk zijn. Iedereen heeft natuurlijk gas, water en licht nodig en daarnaast moet je netjes de hypotheek of huur betalen. We omschrijven de meest bekende valkbuilen van je maandelijkse uitgaven.

Onverwachte uitgaven

Dit valt uiteraard niet onder je vaste lasten maar als je niet uitkijkt wordt dat het wel namelijk. Elke keer eventjes langs de pomp om een koffietje of een broodje te halen. Als je gaat uitrekenen hoeveel geld je hier kwijt aan bent schrik je wel. Daarom raden we je aan om vanaf nu alles te gaan noteren. Geef je uitgaven dan een cijfer om te beoordelen hoe belangrijk je aankoop was.

De lang lopende kosten

Die vervelende jaarabonnementen hebben we nog niet benoemd. Je begint met fitness en bent enorm gemotiveerd. Je kan twee maanden aan kosten besparen als je een twee-jarig abonnement gaat afsluiten. Helaas is hierin de valkuil dat je sneller uitgekeken raakt op de sportschool dan je voor mogelijk had gehouden. En nu zit je nog maanden vast aan dit contract. Nu klinken die twee ‘gratis’ maanden niet meer zo aantrekkelijk. Pas dus op met wat je afsluit!

De onnodige kosten

Dan hebben we nog van die kosten zoals voor de loterij. Je droomt er elke keer weer van om zoveel miljoen te winnen. Helaas pindakaas. Weer niet gewonnen. Daarom is het nu tijd om eens wat op te zeggen. Wil je de postcode loterij opzeggen? Doe dit dan vandaag nog en raak die onnodige kosten kwijt.

Related posts